4.3.2006

Volgansieniteen sokerista...

Voikukka kyseli kommentissaan volgansieniteen sokeripitoisuudesta ja muiden kuin valkoisen sokerin käytöstä.

Valkoinen sokeri tuottaa immuunijärjestelmää tukevia ainesosia eniten. Jos sokeria käyttää vähemmän kuin 1 dl/litra teetä, valmiiseen juomaan erittyy vähemmän näitä aktiivisia aineita.

Volgansienitee joka valmistetaan ruskeasta sokerista, melassista tai vastaavasta maistuu hyvin epämiellyttävän kitkerältä. Hunaja ei sisällä oikeanlaista sokeria, se myös menettää prosessissa omia erinomaisia ominaisuuksiaan. Lisäksi volgansienitee jonka valmistukseen on käytetty hunajaa on juuri hunajan ominaisuuksien takia heikkolaatuista. Hunajan ja ruskean sokerin kanssa käymisastian pohjalle kertyy myös runsaasti sakkaa.

Volgansieniteessä sokeria on jäljellä, jos juoma on käynyt alle 10 päivää. Jos haluaa ettei juoma sisällä enää yhtään sokeria, sen pitää antaa käydä 10-12 päivää. Volgansienitee ei käy enää lainkaan kun 14-16 päivää on takanapäin, juuri siksi että kaikki sokeri - eli teen lisäksi sienen ravinto - on käynyt pois.

Ei kommentteja: